Historik

Glasriket RC bildades den 25 september 1985, av några medlemmar ur friidrottsklubben IK Hinden. Papper skickades in till förbundet och en interimsstyrelse valdes, Hans Häggqvist valdes till ordförande Ingmar Berntsson kassör, och Monica Gunnarsson sekreterare.

Visionen var glasklar vi ska satsa på bredden, alla skulle känna sig välkomna att träna och springa för Glasriket RC. Kenneth Gunnarsson som var starkt drivande i föreningens bildande, höll även i träningen som bedrevs i Älghult.

1986 blev det första tävlingsåret för de 50 medlemmarna i klubben. Det var träningstävlingar i Örsjö under vintern. Innan tävlingssäsongen började på våren med flertalet lopp och stafetter.

Två lag till Kyrkstafetten och 25 st. som sprang Victorialoppet detta år vittnade om god uppslutning och stort intresse. Klubbtävlingar var förlagda på Ekensvi.

1993-95 var händelserika år för föreningen. Då började verksamheten ta riktig fart, och all verksamhet knöts till Nybro. Medlemsantalet ökade kraftigt från 72 till 154 på tre år. Från en något undanskymd tillvaro var vi genast med och krigade om tätplaceringarna i tävlingarna.

Klubben har idag nästan 130 medlemmar, som deltar i stafetter, terränglopp, halv- och helmaraton samt arenatävlingar. Vi arrangerar själva olika tävlingar.

I samarbete med bl a Nybro Kommun hade Linnealunken premiär under 2004. Nästan 1.400 personer deltog i detta motionslopp runt Linneasjön och Pukebergs-området. Detta är ett lopp som återkommer årligen.

Under 2005 firade föreningen 20-årsjubileum och i och med detta så gick Glasrikets Jubileumslopp av stapeln, ett individuellt tävlings- och motionslopp på ca 4.6 km i slutet av augusti.

Förutom träning och tävling, lägger föreningen stor vikt vid den sociala gemenskapen, och vi har regelbundet fikakvällar, fester och resor, exempelvis för att se Finnkampen i friidrott.

2008 var ett banbrytande år, då gick klubben även med i Triathlonförbundet och klubben fick sin första Järnman. Flera medlemmar utökade sin träning med cykling och simning. Samarbete med Simhallen inleddes några år tidigare och många har genomgått crawlkurs.

Uppdaterad: 12 APR 2017 08:23
Skribent: Jan Arvidsson

Träna med oss.

Följande dagar tränar vi löpning gemensamt:
Onsdagar: 18.30
Söndagar: 10.00 (Vintersäsongen)
18.00 (Sommarsäsongen)

Samling vid Nybro OK’s stuga i Svartbäcksmåla.

Kom och prova på utan krav på medlemsskap.

Våra bankuppgifter:

PG. 496 83 47-7
Swish 1236449052

Stöd oss via ditt spelkort.

Prenumerera på nyhetsbrev

* obligatoriskt fält