Hoppa till sidans innehåll

Ett annorlunda Vansbro Triathlon.

30 JUN 2014 12:08
hur Emanuel upplevde loppet.
  • Skapad: 30 JUN 2014 12:08

För min del så började det redan dagarna innan då det visade sig att det skulle ösa ner regn och det är något jag inte är bekväm med, lite nervös inför cyklingen

På Pre-racemötet på fredagen så lutade allt åt att det skulle bli simning dock nedkortat till 1500m alternativt 750m för lufttemperatur skulle nog komma upp i 14 grader om de flyttade fram tävlingen 1h, då började man tänka på hur mycket man kommer frysa efter man har tagit av sig våtdräkten och hur blöt man skulle bli under växlingen för det tänkte inte duggregna precis utan det skulle vräka ner regn! Hade det inte regnat så hade det varit lite kallt men ändå ok, men hur skulle man hålla sig varm under cyklingen och dessutom kunna genomföra en 21km löpning då kroppen var som en isbit...

 

Raceday, det var inte 14 grader utan 8 grader så vid 10.00 fick vi information om att det blev en duathlon, för farligt att simma innan cyklingen då luften kylde för mycket. För mig var det en lättnad, för jag var fortfarande förkyld så jag kände att nu kan jag nog överleva tävlingen, så det var bara och packa om för en duathlon, vilket gjorde att växlingarna blev mycket enklare.

 

Kl 12.00 gick startskotet till första löpningen 6km i terräng, likt svartbäcksmåla, fast dyblöt bark och spöregn. Växlingsområdet var en stor lerhög, många kunde inte knäppa fast skorna i pedalerna av all lera som fastnat. Väl ute på cyklingen så började det ganska bra, bra fart och bra känsla, men efter 3mil så hade regnet trängt igen byxorna och kylan ströp mina muskler långsamt, så där började min kramp, som varade under 3,5h, tror faktiskt att samtliga muskler i benen krampade någon gång under cyklingen och löpningen. Kraften blev svagare och svagare under cykelmomentet, men som tur var så kommer man ju till växlingsområdet ändå att man inte trodde det.

 

Löpning igen, Byta till de blöta skorna som man hade innan dock i jämförelse mot cykelskorna var de supertorra. Sen så väntade en av mina jobbigaste löpningar på länge! Kramp, kramp, kramp, och så kramp, magont, kall, blöt, och kroppen var allmänt slut från förkylningen. Men det var bara att tänka att det bara är 21km, det ska ju gå ganska lätt och springa men inte idag, men även detta tar ju slut efter ett tag och då väntar en underbar målgång!

 

Efter så kände jag mig mest tom, och lite fundersam till varför man plågar sig i dessa förhållanden, men det var en erfarenhet rikare, och nästa års HIM blir nog mer söderut men det var tur vi hade varandra under loppet som peppade varandra hela tiden. Så ser jag på racet, dock redan nu så blir man sugen att börja träna för att plåga sig igen den 16:e augusti i Kalmar! Viva la Triathlon.

 

Av Emanuel Svensson

 

Om nu resultaten är så viktiga i ett sånt här lopp så kommer dem ändå här

 

Stefan Petersson       5:01:05

Mårten Johnsson       5:10:34

Emanuel Svensson    5:21:30

Patric Karlsson           5:45:26

(Mårten tog över Stefan T:s startplats och Mattis P hade varit sjuk så han kunde inte ställa upp, men det var han kanske ganska nöjd med ändå, vem vet.)

 

Riktigt bra jobbat allihopa !! nu går Ironman i Kalmar som en dans sen.

Skribent: Mattias Håkansson

 

 

Träna med oss.

Följande dagar tränar vi löpning gemensamt:
Onsdagar: 18.30
Söndagar: 10.00 (Vintersäsongen)
18.00 (Sommarsäsongen)

Samling vid Nybro OK’s stuga i Svartbäcksmåla.

Kom och prova på utan krav på medlemsskap.

Våra bankuppgifter:

PG. 496 83 47-7
Swish 1236449052

 

Bli medlem

 

facebook

 

Stöd oss via ditt spelkort.

 

Prenumerera på nyhetsbrev

* obligatoriskt fält

Postadress:
Glasrikets RC Nybro
Östgötagatan 27
38221 Nybro

Kontakt:
Tel: +46733881111
E-post: ordforande@glasriket...

Se all info