Hoppa till sidans innehåll

KM i triathlon

21 JUN 2018 22:40
För andra året iordningen avgjordes klubbmästerskapet i triathlon på en vardag. Sedvanligt fanns det två distanser att välja på med en jämn fördelning bland deltagarna. Glädjande slogs flera personbästa trots den utmanande sidovinden under cyklingen.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2018 22:41

Tisdagen den 19:e juni var det återigen dags för höjdpunkten, klubbmästerskap i triathlon. Fjolårets deltagarrekord kunde inte slås, men officiellt ställde 21 stycken upp att anta utmaningen, olympisk eller 1/3-del olympisk distans. För publik och funktionärer sågs en hård intern kamp med flera förändringar resultatmässigt mellan de olika grenarna.

På den olympiska distansen stod Stefan Löfhede för en stark simning, vilket medförde en ledning med över två minuter efter T1. Bakom kämpade Mattis Petersson ursinnigt för att närma sig. Efter en stark cykling skiljde det enbart 44 sekunder, vilket dock skulle visa sig bli ointagligt. Stefan Löfhede kunde därmed stoltsera som klubbmästare för andra året i rad.

Flera imponerande resultat kunde finnas. Exempelvis Patrik Axelsson som stod för en stark cykling med en genomsnittlig hastighet på 38 km/h. Därmed för dagen i en klass för sig. Extra imponerande i den tuffa sidovinden och med helgens vätternrunda i benen. Flera personbästa kunde även glädjande finnas. Exempelvis Joakim Fröjd som med en god utvecklingskurva hade tolv minuter tillgodo mot föregående år.

Hela fem kvinnor deltog på 1/3-olympisk distans, där Anna Lundgren stod för en stark insats på samtliga grenar. Därmed kunde ledarpositionen hållas betryggande ifrån början till slut.

Stefan Thorwaldsson ställde för första gången upp på den kortare distansen, och precis som på den kvinnliga sidan hölls ett betryggande avstånd ifrån början till slut.

Glädjande kunde även representation ifrån juniorsidan finnas genom Isak Barkstedt. Isak visade snabbt att han inte enbart deltog för att se och lära, utan imponerade med en tredjeplats och visade att framtiden redan är här.

Grattis alla som deltog, underhöll och kämpade.

Resultatlistan återfinns under våra arrangemang - tri km.

Skribent: Johan Lennartsson
E-post: This is a mailto link

 

 

Träna med oss.

Följande dagar tränar vi löpning gemensamt:
Onsdagar: 18.30
Söndagar: 10.00 (Vintersäsongen)
18.00 (Sommarsäsongen)

Samling vid Nybro OK’s stuga i Svartbäcksmåla.

Kom och prova på utan krav på medlemsskap.

Våra bankuppgifter:

PG. 496 83 47-7
Swish 1236449052

 

Bli medlem

 

facebook

 

Stöd oss via ditt spelkort.

 

Prenumerera på nyhetsbrev

* obligatoriskt fält

Postadress:
Glasrikets RC Nybro
Östgötagatan 27
38221 Nybro

Kontakt:
Tel: +46733881111
E-post: ordforande@glasriket...

Se all info