Hoppa till sidans innehåll

Segrar på nationaldagen

06 JUN 2018 19:37
Under nationaldagen var det några glasrikare som passade på att fira genom att delta på ett par närbelägna tävlingar. Något som rubriken skvallrar om, skulle visa sig vara ett vinnande koncept, med segrar på såväl den manliga och kvinnliga sidan.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2018 19:42

Gustav Vasaloppet
Först ut under dagen var en 50-årsjubilar genom Gustav Vasaloppet på Stensö i Kalmar. Numera är distansen 5.8 kilometer och bör ses som en liten bortglömd pärla. En tävling som under 80-talet lockade fler än 1000 personer årligen. På startlinjen fanns Anna Lundgren och syskonen Viktor och Ann-Sofi Gustavsson.

Anna som genom sitt deltagande föregående år hade en guldplats att försvara. Något som försökte bortses ifrån med fokus på att ha roligt, och tömma all energi fram till målgång. En taktik som visade sig vara bästa möjliga med segrande tiden 24:57.

"Det är ett väldigt roligt lopp i vacker natur. Kalmarborna klagade på att det var jobbig terräng, men vi som är vana vid lite backar tyckte det var flackt.

Jag kom ganska snabbt om de som drog iväg i starten och kunde hålla ledningen in i mål. Försökte göra mitt egna lopp, och hålla mig på tröskelnivå för att inte ta helt slut. Benen var pigga och det kändes som att målet kom snabbt. Det här är ett utav de härligaste loppen som jag har sprungit"

Tävlingsflitiga Viktor Gustavsson visade återigen på en rådande formkurva genom urstarka tiden 23:29. Stort grattis till samtligas insatser.

Trekantenloppet
Under dagen har även premiären av Trekantenloppet ägt rum. Distans cirka sex kilometer med blandad terräng.
Glädjande blev Samuel Tewelde segrare på herrsidan efter en stark insats.

På den kvinnliga sidan deltog Helena Jonsson Sjöqvist, som lyfte fram arrangemang som mycket välordnat. Inga resultatlistor är vid skrivandets stund officiella.

 

 

Skribent: Johan Lennartsson
E-post: This is a mailto link

 

 

Träna med oss.

Följande dagar tränar vi löpning gemensamt:
Onsdagar: 18.30
Söndagar: 10.00 (Vintersäsongen)
18.00 (Sommarsäsongen)

Samling vid Nybro OK’s stuga i Svartbäcksmåla.

Kom och prova på utan krav på medlemsskap.

Våra bankuppgifter:

PG. 496 83 47-7
Swish 1236449052

 

Bli medlem

 

facebook

 

Stöd oss via ditt spelkort.

 

Prenumerera på nyhetsbrev

* obligatoriskt fält

Postadress:
Glasrikets RC Nybro
Östgötagatan 27
38221 Nybro

Kontakt:
Tel: +46733881111
E-post: ordforande@glasriket...

Se all info