Hoppa till sidans innehåll

Ultravasan 90!

19 AUG 2018 18:37
Caroline Turkowitch samt äkta paret Jessica och Markus Kinnander sprang i helgen det tuffa och krävande ultraloppet Ultravasan 90. Caroline samt jessica har författat en race report som jag vidarebefordrar!
  • Uppdaterad: 19 AUG 2018 21:44

Vi vaknade kl 2, tog bussen mot Sälen.. Det var mörkt när vi kom fram och ett ovanligt lugn för att vara en Vasaloppsstart.. Ungefär samtidigt som starten gick 05.00 gick solen upp och dryga 1000 löpare gav sig iväg för att avverka 9 mil.. Min strategi var att gå i större uppförsbackar och den höll ändå till sista milen då det gjorde ondare att springa nerför än uppför- så det blev att springa uppför och gå nerför istället.. Jag höll ihop bra första halvan, mycket stigar, spångar och kuperat. Det var en bisarr känsla att springa igenom ”marathonbågen” (en båge som signalerade att vi nu var ultra löpare) och veta att vi hade mer än ett marathon kvar att genomföra. Precis innan evertsberg är det ordentliga uppförsbackar och jag fick uppleva mitt livs första kramp! Underbart att komma fram till den kontrollen, veta att man var halvvägs, få lite mat, massage och nya fräscha kläder. Kände mig som en ny människa när jag stack ut igen!!
Andra halvan är mer lättlöpt, inte så mycket rötter o sten på stigarna utan mer grusväg - orken höll fantastiskt bra men benen började göra ordentligt ont. Jag hade turen att slippa skavsår och blåsor vilket många andra drabbades av. Jag springer alltid utan klocka - vill inte känna tidspress eller stress men med 7 kilometer kvar så hörde jag att det fanns en chans att klara medaljtiden om jag höll 7 min tempo- det låter ju inte så farligt men efter 83 km trail så var det en rejäl utmaning! Jag tog den och kom i mål med 10 min marginal - enorm lycka! (Alla får medalj, men klarade man medaljtid så fick man en lite större finare medalj).
I mål fick man sina överdragskläder och sen serverades underbart god soppa och pannkakor. Fantastiskt upplevelse - så trevlig stämning i spåret..
Jessica o Marcus upplevde loppet lite tuffare och fick tyvärr lite regn deras sista kilometer vilket kylde ner dem rejält!
Här kommer hennes beskrivning..
För mer info och resultat se www.vasaloppet.se
Var stolta över er bedrift, otroligt imponerande. Stort grattis
Skribent: Alexander Leskovec
E-post: This is a mailto link

 

 

Träna med oss.

Följande dagar tränar vi löpning gemensamt:
Onsdagar: 18.30
Söndagar: 10.00 (Vintersäsongen)
18.00 (Sommarsäsongen)

Samling vid Nybro OK’s stuga i Svartbäcksmåla.

Kom och prova på utan krav på medlemsskap.

Våra bankuppgifter:

PG. 496 83 47-7
Swish 1236449052

 

Bli medlem

 

facebook

 

Stöd oss via ditt spelkort.

 

Prenumerera på nyhetsbrev

* obligatoriskt fält

Postadress:
Glasrikets RC Nybro
Östgötagatan 27
38221 Nybro

Kontakt:
Tel: +46733881111
E-post: ordforande@glasriket...

Se all info