Tävlingsinformation

 Vi är så glada och  tacksamma att du väljer att tävla för vår klubb, Glasrikets RC Nybro . Det brukar finnas lite frågor om vad som gäller hos oss när man tävlar. 

Här är lite information. 

Vi är anslutna till Friidrottsförbundet och Triathlonförbundet, Det är bara i tävlingar som är sanktionerade av dessa förbund som reglerna gäller.

Cykeltävlingar, skidtävlingar m.m. har ofta öppna klasser som inte kräver klubbtillhörighet. Dessa kan du anmäla dig i Glasrikets RC Nybros  namn, företagsnamn eller dylikt, vi betalar inte ut startavgifter för dessa, 

–  Du ska anmäla dig i klubbens namn dvs ” Glasrikets RC Nybro” ej bara glasriket, Nybro löparklubb osv, Var observant vid evt efteranmälan att funktionärerna skriver rätt. 

–  Där det finns tävlingsklasser vill vi gärna att du tävlar i den ( detta är en rättighet du har som medlem i en friidrottsförening, triathlonförening ). Det blir dock vanligare att det bara finns en öppen klass.

Du är vårt ansikte utåt, och klubben vill att alla våra löpare ska synas och göra reklam för klubben. 

Klubben betalar upp till 200:- av startavgiften per tävling, ( dock ej efteranmälningsavgifter ) gäller saktionerade tävlingar, spar kvitto och skicka in din lista 2 ggr / år.  

När det gäller våra egna tävlingar som  Linnealunken bidrar du med att vara funktionär eller om du springer så bidrar du med anmälningsavgiften.

 Även resor till tävlingar betalar klubben med gällande milersättning fn. 18,50. Detta gäller resor till mästerskapstävlingar och stafetter. 

Dock ska det alltid samåkas där det är möjligt, det är du själv som hjälper till att hålla reda på vilka fler löpare som ska till tävlingarna. 

 –  Vi vill att du bär vår tävlingsdräkt, viktigast är vårt nya linne alt. T.shirt. Dessutom ingår svarta tights / shorts, eller de nya tightsen från trimtex.  Är det kallt kan du ha en långärmad tröja under. Gäller det mästerskapstävlingar (LM ,DM, SM ) är det ett krav för att få deltaga. Kläder köper du genom Trimtex webshop. Håll utkik efter meddelande när den är öppen, brukar vara 2-3 ggr/år

När det gäller triathlon tävlingar betalar klubben även din licens (förutom de 200:-) om du vill tävla i tävlingsklass, tänk på att om du planerar att bara starta i 1-2 tävlingar under säsongen,  blir det billigare med endagslicens som man löser direkt på tävlingsplatsen.

 Även på triathlontävlingar vill vi att du bär klubbkläder och är anmäld i klubbens namn.

 Ej Sanktionerade lopp

Det blir vanligare med tävlingar som inte är sanktionerade dvs anordnade av en friidrottsförening eller triathlonförbundet. Dessa tävlingar kan du deltaga i men du får göra det privat, ej för Glasrikets RC Nybro, vi betalar ingen startavgift och du bör inte bära våra klubbkläder.

Vid sanktionerde tävlingar vet du som deltagare att du är försäkrad och att tävlingen genomförs efter friirottsförbundets regler, samt att evt överskott går till en förening. 

Ett stort lycka till med ditt tävlande !